Syksyn sieniherkut säilöön

Lokakuu lähenee loppuaan, mutta harvinaisen lämpimän kesän jälkeen sienisatoa on tänä syksynä riittänyt pitkälle syksyyn. Vielä löytyy kantarelleja, tatteja ja erityisesti suppilovahveroita, joita on paikoittain kasvanut erittäin runsaasti! Sienet saat parhaiten säilöön kuivaamalla tai pakastamalla. Kuivaaminen onnistuu kasvikuivurilla, saunan jälkilämmössä tai kuivassa huoneilmassa ritilän päällä. Ohutmaltoiset sienet sopivat parhaiten kuivattaviksi. Pakkaseen säilöessä sienet pyöräytetään ensin pannulla ja haihdutetaan liika neste pois, näin sienten rakenne säilyy parhaiten jatkokäyttöä ajatellen ja pakastimessakin säästyy tilaa. Oletko kokeillut tehdä kuivatuista sienistä sienisuolaa? Sienisuola sopii erinomaisesti maustamaan monenlaisia liha-, kala, ja kasvisruokia. Se käy niin pataan kuin sämpylätaikinaankin. Joulua ajatellen purkillinen sienisuolaa on maukas lahjaidea!

Herkkusieni syksyisessä metsässä

(Visited 1 times, 1 visits today)