Suomalaiset ruuat

Suomalaiset ruuat ovat yleensä suhteellisen helppoja valmistaa, ja ainekset niihin löytyvät kaupasta kuin kaupasta. Suomalaiset ruuat maistuvat hyvin myös monelle lapselle. Se johtuu ehkä siitä, etteivät niiden maut ole kovin voimakkaita ja erilaisia mausteita on käytetty hillitysti. Helppoja ja hyviä arkiruokia ovat esim. makaronilaatikko sekä erilaiset ruuat, joissa käytetään ruskeaa kastiketta, kuten nakit tai lihapullat ruskeassa kastikkeessa perunoiden tai perunamuusin kera. Ruskeaan kastikkeeseen voi tehdä myös jauhelihakastikkeen, jonka voi sitten tarjota joko perunoiden tai vaikka pastan kanssa. Ruskean kastikkeen valmistus kannattaa siis osata! Perinteinen ruskeakastike valmistetaan paistamalla jauho-rasva-seosta paistinpannulla niin, että se ruskistuu. Siitä kastike saa ruskean värinsä. Rasva-jauho-seosta ei kuitenkaan ole aivan välttämätöntä paistaa, vaikka siitä oma hyvä makunsa kastikkeeseen tuleekin. Kastikkeen voi tehdä myös ruskistamatta rasva-jauho-seosta ja lisäämällä kastikkeeseen väriksi lihaliemikuutio, soijakastiketta ja ketsuppia. Näin tulee ihan hyvä ketsuppinen kastike esim. nakeille. Suomalainen hernekeitto mielletään ehkä monesti pikaiseksi ruuaksi, koska sitä saa näppärästi purkitettuna kaupasta. Lisää vain vesi, lämmitä ja soppa on valmista. Oikeasti hernekeiton valmistaminen on kuitenkin pitkällinen prosessi. Herneitä liotetaan yön yli ja keittoa keitetään n. 3 tuntia. Sitä kannattaa kuitenkin kokeilla, koska kotona tehty hernesoppa on parempaa kuin purkkiversiot. Palvilihaakaan ei ole pakko olla, vaan hernekeitossa voi käyttää aivan hyvin jauhelihaakin. Suomalaista ruokaa ovat myös erilaiset makkararuuat. Nakkikastikkeen jo mainitsinkin, mutta yhtä hyvin voi tehdä kastikkeen grilli- tai lenkkimakkarasta. Makkarasta ja nakeista saa helposti ja nopeasti myös keiton. Jos haluaa päästä todella vähällä vaivalla, voi hankkia kaupasta valmiita pusseja keittojuureksia, keittää ne kypsäksi keihuvassa vedessä ja lisätä mausteeksi kasvisliemikuutio. Lopuksi vain nakki-/makkarapalat joukkoon. Erilaiset lihapadat ovat myös perinteistä suomalaista ruokaa. Karjalanpaisti on varmasti lihapadoista tunnetuin. Karjalanpaisti, kuten monet muutkin perinteiset suomalaiset ruuat eivät yleensä sisällä juurikaan kasviksia. Niitä kannattaakin tuoda ruokiin salaatin tms. muodossa. Nyt vain nettiä selaamaan ja hyviä ruokareseptejä etsimään! Nautitaan suomalaisesta ruuasta!

(Visited 239 times, 1 visits today)