Perunasta on moneksi

Peruna on ollut jo pitkään osana suomalaisten ruokavaliota. Nykyään perunasta valmistettuja ruokalajeja ja lisukkeita on olemassa kymmeniä. Eri puolilla maailmaa perunaa on valmistettu ruuaksi eri tavoilla. Kaikista yksinkertaisimmillaan perunat vain keitetään kokonaisina ja nautitaan esimerkiksi voin ja pihvin kanssa jopa kuorineen. Perunoista voidaan valmistaa myös erilaisia paloiteltuja versioita, kuten lankkuperunoita tai ranskalaisia perunoita. Myös perunamuusi on hyvä lisuke ja sitä voi käyttää sen lisäksi vaikkapa piirakkapohjaan vähentämään jauhojen määrää tai siitä voi helposti loihtia maukkaita perunarieskoja. Perunaa on helppo kasvattaa omalla kasvimaalla tai vaikka isossa ruukussa parvekkeella, jolloin tätä itse kasvattamaansa raaka-ainetta pääsee käyttämään ruuanlaitossa.

Perunasta on helppo valmistaa maistuvaa ruokaa

(Visited 1 times, 1 visits today)