Kevätsiivouksen aika

Maaliskuinen tervehdys Martoista! Kevät tekee tuloaan ja valon määrä lisääntyy. Useissa kotitalouksissa kevät merkitsee suursiivousta. Tähän kannustaa ei ehkä vähiten lisääntyvä valo, joka paljastaa likatahrat ja kertyneet pölyt talven jäljiltä.

Perinteinen kevätsiivouksen osa on ikkunoidenpesu. Ikkunat on hyvä pestä sitten kun kadut on pesty, niin katupöly ei heti likasta ikkunoita uudelleen. Ikkunan pesuun on monia eri vinkkejä. Moni laittaa veteen tilkan etikkaa, joka irrottaa piintyneemmän lian. Toiset taas kuivattavat ja kiillottavat ikkunat sanomalehtipaperilla.


 

Lisäksi lattiat on hyvä pestä kun talvikausi räntäkeleineen vaihtuu kevääksi. Myös matot on hyvä tampata kunnolla ulkona. Samalla voi myös tuulettaa sohvan pehmusteet. Sohva kerää yllättävän paljon pölyä, varsinkin jos pinta on tekstiiliä. Jos sohvassasi on irrotettavat tyynyt, kannattaa tänä keväänä kokeilla vähintään tyynyjen tamppausta ulkona.

Martoilta saat apua ja vinkkejä kaikkiin siivousta koskeviin asioihin. Älä epäröi kysyä apua jos jokin arveluttaa tai mietityttää kotitaloustöihin liittyen.

 

(Visited 57 times, 1 visits today)