Keittiöveitset ja niiden teroitus

Laadukkaat keittiövälineet ovat tärkeä osa ruoanlaittoa ja leivontaa. Ne tekevät keittiössä työskentelystä helpompaa ja turvallisempaa, ja näin ollen kaikin puolin miellyttävämpää. Laadun lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että eri välineet soveltuvat eri tehtäviin. Esimerkiksi veitsiä on monenlaisia: on tasateräisiä leveitä kokkiveitsiä, jotka soveltuvat monenlaisiin keittiössä tehtäviin pilkkomisiin ja leikkaamisiin. Pidemmät ja kapeammat kalaveitset, nimensä mukaisesti soveltuvat kalan leikkaamiseen ja fileointiin. Hyvin varustellusta keittiöstä löytyy myös juuresveitsiä, leipäveitsiä ja jopa tomaattiveitsiä. Näihin eri veitsityyppeihin voi tutustua verkkokaupoissa kuten Kitchentime, joka on hyvä paikka hankkia muitakin kotiin ja keittiöön tarvittavia esineitä. Laadukkainkin veitsi kuluu ja tylsistyy käytössä, joten myös veitsenteroitin pitäisi olla jokaisessa keittiössä. Niitäkin on eri malleja, jotka sopivat niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin kokeille. Hiomaterällä ja vesihiontakivellä pääsee parhaaseen tulokseen nopeasti, mutta näiden käyttö vaatii jonkun verran harjoittelua. Helpompia välineitä käyttää, ovat koteloidut teroittimet, joiden ohjausurien ansiosta myös aloittelijat pääsevät helposti tyydyttävään tulokseen.

(Visited 1 times, 1 visits today)