Kaikki irti kukkakaalista

Suurin osa meistä käyttää kukkakaalista vain kukinnot. Tämä ei ole mikään ihme, sillä lähes kaikissa resepteissä neuvotaan irrottamaan lehdet ja leikkaamaan kukinnot irti varresta. Monet meistä heittävät tämän jälkeen varren ja lehdet pois, vaikka nekin voisi hyödyntää ruuanlaitossa. Lehdistä saa tehtyä esimerkiksi sipsejä uunissa. Nuoret lehdet sopivat salaattiin, vanhemmista ja kolhiintuneista saa hyvän lisän itse tehtyyn kasvisliemeen. Varren voi myös käyttää kasvisliemeen, raastaa salaattiin tai pilkkoa pieneksi ja lisätä wokkiin. Myös lehdet sopivat wokkiin oikein hyvin. Varret ja lehdet voidaan tämän lisäksi hyödyntää esimerkiksi keitoissa. Yhdestä kukkakaalista riittää siis parhaimmillaan useampaan ruokaan.

Ota ilo irti kukkakaalista hyödyntämällä kaikki osat

(Visited 1 times, 1 visits today)