Huonekalujen keväthuolto

Me Martoissa järjestämme Joka Kodin Kevätsiivous-kursseja. Kurssilla käydään läpi kevätsiivouksen perusperiaatteet, tavallisimmat siivouskohteet keväisin sekä luonnonmukaiset siivousvälineet ja -aineet. Keväisin kotitalouksissa pestään varsinkin ikkunat ja vaihdetaan verhot kevyempiin ja kesäisiin verhoihin.

Myös huonekalut on hyvä siivota keväisin. Sänkyvaatteiden ja sängyn osien pesu ja tuuletus kuuluu niin ikään kevätsiivoukseen. Petauspatjat, patjan suojukset, tyynyt ja peitot pestään ja mikäli mahdollista vaihdetaan keveämpiin kesälämpötiloihin sopiviin tekstiileihin.kevätsiivous

Myös sohvan voi siivota kesäkuntoon. Taljat ja karvat putsataan ja korjataan varastoon kevät- ja kesäkaudeksi. Sohvanpäälliset ja sohvan mahdolliset suojukset pestään. Jos sohvan tyynyosat on irrotettavat voi tyynyt tampata ja tuulettaa pihalla tuuletustelineessä. Kaikki sohvat voidaan  lisäksi imuroida normaali imurista löytyvällä suulakkeelle joka on tarkoitettu tekstiilien imurointiin. Nahkasohvat voidaan pyyhkiä kostealla liinalla.

Huonekaluliikkeistä ja muista kodin sisustuskauppa -tyylisistä paikoista on ostettavissa myös sohvan suojausainetta sekä tahranpoistoainetta, jolla mahdolliset talven aikana sohvaan ilmestyneet tahrat voidaan poistaa ja sohvat suojata tulevaa seseonkia varten.

Osallistu Martojen kodin siivouskurssille ja saat runsaasti hyviä neuvoja joka kodin kevät siivoukseen.

 

 

(Visited 167 times, 1 visits today)