Helppoa ruokaa tähteistä

Ruokahävikki on huolestuttavan suuri niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Se kuluttaa maapallon varoja, mutta samalla myös ihmisten kukkarot köyhtyvät kaiken hukkaan heitetyn ruoan vuoksi. Siksi kannattaakin tehdä ruokaa tähteistä, jos tähteitä vain on jäljellä. Ruokahävikkiä voi myös pienentää suunnittelemalla koko viikon ruoat etukäteen ja näin hyödyntämällä tähteet. Tilastojen mukaan jokainen suomalainen heittää vuosittain noin 25 kiloa ruokaa roskiin. Tämä on valtaisa määrä, kun ajatellaan, kuinka monta ateriaa siitä olisi saanut. Ylimääräisen ruoan valmistusta voi toki vähentää jo ennakoimalla esimerkiksi syömiensä perunoiden tai riisin määrän. Perunoita ei kannata keittää koko kattilallista, jos ei usko niin montaa syövänsä. Sen sijaan esimerkiksi kolme perunaa syöjää kohti riittää hyvin. Jos on kuitenkin keittänyt liikaa perunoita, kannattaa ne hyödyntää. Niistä voi loihtia näppärästi esimerkiksi pyttipannun, kun lisää joukkoon lenkkiä tai muuta lihaa. Perunoita voi käyttää myös rieskan tekoon. Perunarieskat ovatkin todellista herkkua, ja ne on kaiken lisäksi helppo valmistaa. Jos et tiedä, mitä tähteistä tekisit, katso vinkkejä täältä. Voit hyödyntää lähes kaiken, kun teet uudelle päivälle ruokaa tähteistä, jotka jäivät yli edelliseltä aterialta. Pistä siis kauppalaskut pienemmiksi ja säästä suuria summia vuodessa hyödyntämällä kaikki ruoat, mitä jääkaapistasi löytyy. Se on viisautta!

Ruokaa tähteistä nopeasti ja helposti

(Visited 63 times, 1 visits today)